Heston Blumenthal w Kuchnia.tv

Od pierwszego lutego kuchnia.tv będzie emitowała serial „W POSZUKIWANIU PERFEKCJI” Hestona Blumenthala, właściciela restauracji Fat Duck oraz jednego z pionierów w dziedzinie gastronomi molekularnej.

W tej serii 9 programów Heston Blumenthal przygotowuje znane potrawy do perfekcji. A są to potrawy tak naprawdę wszystkim nam znane m.in. hamburger, risotto czy kaczkę po pekińsku. Oto mała próbka tego czego można się spodziewać po programie. Polecamy ten program wszystkim!

Emisje programu w Kuchnia.tv:
1 lutego, niedziela, godz. 17:50 – odc. 1
2 lutego, poniedziałek, godz. 21:25 – odc. 1
8 lutego, niedziela, godz. 17:50 – odc. 2
9 lutego, poniedziałek, godz. 21:25 – odc. 2

TUTAJ znajdziecie ciekawe eksperymenty związane ze zrozumieniem gotowania oraz niektórych technik kojarzonych z gastronomią molekularną.

A to film o najsławniejszej potrawie z Fat Duck „Bacon and Egg Ice Cream”.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s