Spotkanie z Annabel Meikle – Sensory expert w destylarni Glenmorangie.

Międzynarodowa Szkoła Barmanów i Sommelierów zaprasza na wyjątkowe spotkanie z Annabel Meikle – Sensory expert w destylarni Glenmorangie.

Jest to gratka dla miłośników whisky- trening z whisky single malt oraz degustacja.

Dostępne jest jedyne 30 miejsc dla osób, które poprawnie odpowiedzą na poniższy quiz i prześlą najszybciej odpowiedzi na sekretariat@msbis.com

Glenmorangie
Glenmorangie

1.W którym roku założono destylarnie Glenmorangie

a) 1843

b) 1958

c) 1912

2.Co łączy amerykańskie whiskey i Glenmorangie

a) Krystalicznie czysta woda z tego samego źródła

b) Glenmorangie leżakuje w beczkach po amerykańskich whiskey

c) Taka sama zawartość kukurydzy

3.Jakiego procesu prekursorem jest Glenmorangie

a) Kapslowanie butelek galonowych

b) Wood Finish w beczkach po winie

c) Filtracja przez magmę wulkaniczną

4.W którym roku Glenmorangie stało się częścią LVMH

a) 1973

b) 2002

c) 2005

5.W jakiej części Szkocji produkowana jest Glenmorangie?

a) Highland

b) Islay

c) Lowland Zachęcamy do wysyłania odpowiedzi.

Annabel Meikle Sensory Whisky Creator

Annabel Meikle has a creative and passionate approach to appreciating whisky. Her enthusiastic style brings the delicious world of Glenmorangie alive for a wide variety of audiences. By revealing the sensory world of Glenmorangie, she presents malt whisky in a new and refreshing way, introducing consumers to the delights of our expressions through our unique kaleidoscope tasting experiences and events across the globe.

Annabel also manages the Glenmorangie international Education Programme, helping communicate the nuances of single malt Scotch whisky to international delegates. As part of The Glenmorangie Company Whisky Creation Team, Annabel supports ongoing product development initiatives and quality control.

With over six years experience at the Scotch Malt Whisky Society, Annabel is an experienced professional whisky tutor with extensive knowledge and a sophisticated nose. One of her passions is fine dining and Annabel enjoys developing imaginative food pairings to complement the Glenmorangie range.

Slainte. Here’s tae ye!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s