Dutch Kills w Nowym Jorku

Dutch Kills to najmłodsze dziecko Richiego Boccato oraz Sashy Petraske, legendarnego założyciela Milk and Honey. Bar otworzył swoje podboje dla gości 1 maja 2009 roku. Jego nazwa pochodzi od nowojorskiej dzielnicy, w której się znajduje. Inspiracją do wystroju baru były saloony. W jednej z sal znajduje się  pianino, a na podłodze znajdują się trociny.

Oto kilka filmów z tego lokalu.

W Dutch Kills, podobnie jak w Milk and Honey, lód jest bardzo istotnym składnikiem. Poniższy film ukazuje jak ciężką i pracochłonną pracą jest używanie bloków lodowych w przygotowaniu drinków. Każdego dnia, przed otwarciem baru, barmani spędzają ponad dwie godziny na przygotowanie lodu. Efekt końcowy jest znakomity. Tygodniowe zużycie lodu w barze wynosi od 150 do 300 kilogramów, nie licząc lodu, który produkowany jest na miejscu, w Dutch Kills.

Pamiętaj, pij odpowiedzialnie.

Cheers!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s