Bar Symposium Warszawa 2011

Bar Symposium
Bar Symposium

Już 12 i 13 września 2011 roku, zabytkowe budynki Fabryki Wódek Koneser, mieszczącej się na Warszawskiej Pradze, przeobrażą się w światowe centrum kultury barmańskiej. Wszystko za sprawą Bar Symposium Warszawa, które będzie miało już swoją drugą odsłonę. To unikatowe wydarzenie na skalę Europy Wschodniej, skierowane jest do barmanów, kadry zarządzającej gastronomią oraz wszystkich pasjonatów dobrych trunków i wyrafinowanych koktajli.

Bar Symposium Warszawa 2011, ze zdwojoną siłą wstrząśnie rodzimym rynkiem gastronomicznym! Tak jak w przypadku pierwszej edycji, będziecie mieli okazję uczestniczyć w inspirujących wykładach, praktycznych warsztatach, licznych degustacjach czy emocjonujących pokazach! W malowniczej scenografii, ujrzycie niesamowity pejzaż stworzony przez najbardziej cenionych liderów branży alkoholowej i gastronomicznej. Wszystkie atrakcje, wdzięcznie dyrygowane będą zarówno przez wybitnych polskich specjalistów oraz tuzów światowej sztuki barmańskiej.

Alex Kratena
Alex Kratena

Swój udział potwierdził m.in. Alex Kratena pochodzący z Czech szef baru The Artesian w Langham Hotel w Londynie, najstarszego luksusowego hotelu w Londynie z wykładem pt. „Exceeding expectations – The essence of luxury.” Pochodzący ze Słowacji Marian Beke z Nightjar w Londynie, zaprezentuje najnowocześniejsze techniki przygotowywania koktajli w „Twisted classics or from past to present”. Węgierski barman oraz właściciel Boutiq Bar w Budapeszcie, Zoltan Nagyi wraz ze swoją epiką opowie o tym jakie były ich trudne początki z wykładem pt. „The rise of the Boutiq’Bar – The first straw that broke the hungarian bar industry’s back”. W Koneserze usłyszeć i zobaczyć będzie można ponownie Joerga Meyera, założyciela Le Lion, z wykładem „A challenge every night: make Guests feel welcome in my Bar”.

Paweł Zaręba, Jacek Wojdyło i Rafał Ciesielski
Paweł Zaręba, Jacek Wojdyło i Rafał Ciesielski

Oprócz tuzów światowego barmaństwa w Koneserze nie mogło zabraknąć gwiazd polskiego rynku. Wystąpią m.in. Radosław Wieczorek z prezentacją „Lód – dusza koktajlu”. Andrzej Borcz przedstawi tematykę, która na pewno zainteresuje nie jednego słuchacza „Determinanty sukcesu lokalu gastronomicznego – jak budować lojalność gości i zwiększać obroty?”. Rafał Ciesielski, Paweł Zaręba i Jacek Wojdyło z BarMagazyn.pl przedstawią „Wzloty i upadki Martini. Od Martineza do Fitty-Fitty.” Leszek Wiwała opowie o „Metody zabezpieczenia napojów spirytusowych – jak rozpoznać fałszywy alkohol”.

‚Profesjonalne barmaństwo to sztuka!’. To właśnie hasło przyświeca temu unikatowemu wydarzeniu, którego problematyka dotyka wszystkich gałęzi tej profesji. Miksologia… również w innowacyjnym wydaniu, styl flair, alkoholoznastwo i wiele innych! Wspólnie tworzymy historię polskiej kultury barmańskiej! Bar Symposium Warszawa 2011… nadciąga wielkimi krokami.

Warszawa, 12-13 września 2011 r.

Centrum kultury w byłej fabryce wódek Koneser,

ul. Ząbkowska 27/31, Warszawa.

Więcej informacji na: www.barsymposium.pl

www.facebook.com/barsymposium

Partnerami Bar Symposium są:

Rynki Alkoholowe

Poradnik Restauratora

Open-bar.pl

Barmagazyn.pl

Newsgastro.pl

Papaja.pl

Rynekhoreca.pl

Swiatbarmanow.pl


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s