Startują eliminacje do Ballantine’s Bartenders Challenge, pierwszego konkursu koktajlowego na whisky!

Bartender's Challenge
Bartender’s Challenge

4 regiony w Szkocji

4 gwiazdy londyńskiej sceny barmańskiej

40 najlepszych barmanów, a wśród nich właśnie Ty!

Starują eliminacje do Ballantine’s Bartenders Challange, pierwszego konkursu koktajlowego na whisky!

Jak się zgłosić? Wybierz jeden z czterech regionów produkcji whisky w Szkocji, dopasuj aromat i smak swojego koktajlu do jednego z nich!

Wyscotch z rutyny i zaskocz nas swoją propozycją. Eksperymentuj z formą, doborem składników i sposobem prezentacji!

40 najlepszych barmanów zaprosimy do finału, który odbędzie się 19 maja w Warszawie. Finaliści będą mogli eksperymentować pod okiem najlepszych londyńskich barmanów i stworzyć swój wyjątkowy koktajl.

Szczegóły i nadsyłanie zgłoszeń na ballantinesbartenderschallange.pl

Jury

Douglas Ankrah – człowiek legenda. Założyciel takich barów jak słynne Lab na Soho i Townhouse na Chelsea, twórca India Bar Show.

Glen Hooper – gorąca australijska krew. Ekspert, konsultant oraz szkoleniowiec, który współpracował z takimi firmami jak Match Grup, Milk&Honey czy The Player. Ostatnio organizował takie wydarzenia jak Havana Club Grand Prix na Kubie.

Marco Piroli –bar manager i miksolog nr 1 w legendarnym barze Lab na Soho w Londynie.

Fredrik Olsson – właściciel baru Kosmopol w londyńskim Chelsea. Zdobywca tytułu „Best Bartender w prestiżowym rankingu London Club&Bar Awards. Zwycięzca takich konkursów takich jak Chivas Master i Glenfiddich Essential Serve .

Pamiętaj, pij odpowiedzialnie!

Na Zdrowie!

(Tekst i zdjęcia – materiały prasowe Pernod Ricard Polska)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s