Fire Eater – cynamonowy żar.

Fire Eater
Fire Eater

Whisky i cynamon. Zaskakujące połączenie. Sensacyjny mariaż dwóch żywiołów, zamkniętych w butelce. To właśnie Fire Eater. Alkohol, który powstał z połączenia łagodnej whisky Early Times i gorącego cynamonu. Jej intrygujący smak uzupełnia nuta brązowego cukru.

Whisky Early Times, będąca składnikiem Fire Eater’a, to jedna z najpopularniejszych whisky w Kentucky, której historia sięga lat 60 tych, dziewiętnastego wieku. Teraz jej unikalny smak wzbogacony został ognistym cynamonem, którego żar łagodzi brązowy cukier. Dzięki takiemu połączeniu powstała intrygująca whisky, na początku delikatna i ostra na finishu.

Fire Eater to doskonała alternatywa dla wódek smakowych oraz likierów. Docenią ją osoby, które nie boją się wyraźnego smaku. Również w szotach z lodem. Jest wprowadzeniem do świata unikalnych doznań smakowych, po którym najlepiej podróżuje się z przyjaciółmi. Zapowiedzią tego, co może nas w owym świecie spotkać, są informacje znajdujące
się na zawieszkach, dołączonych do każdej z butelek.

Fire Eater dostępna jest na rynku od czerwca. Trunek o 35% zawartości alkoholu rozlewany jest do butelek o pojemności 0,7l.

(Tekst i zdjęcia – materiały prasowe Brown-Forman Polska.)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s